Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

4D Katmanlı Lazer Yüz Germe

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2022 08:34
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2022 08:34
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com
4D Katmanlı Lazer Yüz Germe

​Evet kliniğimizde uygulanmakta olan ve ameliyata henüz kendini hazır hissetmeyen ama yüzü ile ilgili ciddi değişiklikler hedefleyen hastalarımızda uyguladığımız bir  sistem bu. Bu konuyu size anlatmam lazım diye mu makaleyi kaleme aldığımda ise aklıma ilk gelen ve ilginç şekilde yazma dürtümü atamadığım “Agata Christie” oldu. Evet o ünlü polisiye roman yazarı J

​İşin ilginç yanı hiç Agatha Christie okumadım. Yıllar önce bir arkadaşımla sohbetimiz sırasında “üç bacaklı masa oynamaz” demişti. Bu deyimi anlamadığımı görünce bana açıkladı. “Suçlu ifade verirken masanın bacağı oynuyordu, gıcırtı duydum der. Oysa olay mahallindeki masa 3 bacaklı olduğu için dedektif birden uyanır ve o u tutuklarmış.” Gerçekten de4 bacaklı masaların bir bacağında azıcık kısalma olsa dengesi bozulur ve sallanır, oysa 3 basamaklıda bir bacak kısaldığında yük oraya düşer ve yine sabit bir şekilde yere değer, eğri durur ama asla oynamaz ve ses çıkarmaz. Restoranlarda 3 bacaklı masanın da yaygın olarak kullanılması bu nedendir. Durun konumuz dağılıyor J. Peki bunun yaşlı yüzlerin lazer ile tedavisinde nasıl bir benzerliği var?

​Yaşla birlikte derimizin inceldiğini ve elastikiyetinin azaldığını, yanak yükünü taşıyamayıp sarktığını her yerde yazdık anlattık. Şimdiye kadar da sarkan yüzlerde tek taraflı olarak müdahele ediliyordu. Örümcek ağları, çeşitli ip askıları, örgü iplikler, radyofrekanslar, ultrasonik dalgalarla çalışan hi-fu tarzı metodlar, altın iğneler vb. Tüm bu yöntemler kendi içerisinde elbette bir etkinliği var ama bunların tümü yükün sadece bir tarafından tutuyor. Yüzümüzün sarkma yükü arttıkça tek bir plandan yapılan sıkılaşma yetersiz gelmeye başlıyor. Zaman zaman biz de bu metodları kullandık fakat bilgi birikimimiz her geçen gün hızla değişiyor ve gelişiyor. Artık günümüzde çok katmanlı olarak yüzü sıkılaştırmayı hedefliyoruz. Ortada bir yük var ve ne kadar fazla ve farklı noktadan tutabilirsek yükü o kadar kolay kaldırabiliriz. 

​Peki biz hangi katmanlara nasıl ulaşıyoruz da bu çok katmanlı yüz germe işlemini yapıyoruz. Elimizde 2 ayrı lazer sistemi var ki bunların modalitesinideğiştirerek farklı davranışta lazerlere dönüştürüyoruz. Birinci hedef katmanımız derinin en üst kısmıdır. Bu kısım günümüze kadar bir çok kliniğin kolayca ulaşıp müdahale ettiği bir plandır, ikinci hedef plan orta dermiş planıdır. Orta dermiş planı da nispeten bilinen ve ulaşılan plandır. Üçüncü planımız bir çok ileri teknolojinin hedeflediği bir plan olup atlamaksızın taranması çok zordur. Mevcut lazer sistemlerimiz ile derin dermis de kolayca atlama yapmaksızın taranır. Dördüncü plan ise deri altı yağ dokularının uzandığı kasların fasyası üzerine kadar olan biyo-modülasyon uygulamasıdır. Biyo-modülasyon uzun vadede bazı hücre gruplarının kollajenüretmesini sağlar. Bu katmanların yüz derisine müdahale edilmesinin yanında ağız içerisinde döşeli olan ağız mukozası da taranır. Bu şu işe yarar. Az önce dediğim gibi ortada bir yük var ve biri size yardıma geldiğinde sizinle aynı tarafta durmasını değil karşınıza geçmesini istersiniz. Bu basit bir fizik kuralı değil midir. Yükü dengeli kaldırmaya çalışırız. İşte bu nedenle sarkan yanak yükünü kaç katmanlı olur ise olsun sadece dış yüzeyden değil içerden ağız içerisinden de sıkılaşma yaparak kaldırmayı hedeflemek günümüz estetik uygulamalarında yeni ve etkili bir felsefedir.

Bu işlemi bir ay ara ile 4 seans yaptıktan sonra yılda bir destek. Yeterli olacaktır. 

Ne demiştik “üç bacaklı masa oynamaz, dört katmanlı lazer yüz germe ise ses getirir”. J

Op.Dr. Ozan Balık

www.ozanbalik.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.