Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akkuyu Nükleer Santrali çalışanları ’Geleceğe Nefes’ etkinliği kapsamında fidan dikti

MERSİN, (DHA)- Akkuyu Nükleer A.Ş çalışanları ’Geleceğe Nefes’ çevre kampanyasına katılarak fidan dikti. Çam fidanları, inşaat sahası yakınındaki Aydıncık ve Silifke ilçelerinde toprakla buluştu. Etkinliğe Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, STK ve siyasi parti temsilcileri ile bölgedeki okullardan öğrenciler katıldı. Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdürü Anastasia Zoteeva etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Şirketimizin ana ilkelerinden biri çevreyi korumaktır. Geçen yıl ve bu yaz, Akkuyu Nükleer itfaiyecileri orman yangınlarının söndürülmesinde Mersin itfaiye ekibine destek verdi ve bugün çalışanlarımız nükleer santral inşaatının yakınındaki zarar görmüş orman alanının yeniden yeşillendirilmesine yardımcı oldu. Akkuyu NGS devreye alındığında yılda yaklaşık 17 milyon ton CO2 salımını önleyerek daha yeşil bir geleceğe önemli bir katkıda bulunacaktır.”  

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2022 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2022 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com
Akkuyu Nükleer Santrali çalışanları ’Geleceğe Nefes’ etkinliği kapsamında fidan dikti

MERSİN, (DHA)- Akkuyu Nükleer A.Ş çalışanları 'Geleceğe Nefes' çevre kampanyasına katılarak fidan dikti. Çam fidanları, inşaat sahası yakınındaki Aydıncık ve Silifke ilçelerinde toprakla buluştu.

Etkinliğe Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, STK ve siyasi parti temsilcileri ile bölgedeki okullardan öğrenciler katıldı.

Akkuyu Nükleer A.Ş Genel Müdürü Anastasia Zoteeva etkinlikle ilgili şunları söyledi:

“Şirketimizin ana ilkelerinden biri çevreyi korumaktır. Geçen yıl ve bu yaz, Akkuyu Nükleer itfaiyecileri orman yangınlarının söndürülmesinde Mersin itfaiye ekibine destek verdi ve bugün çalışanlarımız nükleer santral inşaatının yakınındaki zarar görmüş orman alanının yeniden yeşillendirilmesine yardımcı oldu. Akkuyu NGS devreye alındığında yılda yaklaşık 17 milyon ton CO2 salımını önleyerek daha yeşil bir geleceğe önemli bir katkıda bulunacaktır.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.