Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altını toz haline getirip üzerindeki kıyafette gizleyen şüpheli yakalandı 

 Cemil ÖZDEMİR/İSTANBUL(DHA) TİCARET Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yabancı uyruklu bir şüphelide yaptıkları aramada, toz haline getirilen ve üzerindeki kıyafetlerin içine gizlenmiş yaklaşık 5 kilogram altın ele geçirdi. 

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com
Altını toz haline getirip üzerindeki kıyafette gizleyen şüpheli yakalandı 

 Cemil ÖZDEMİR/İSTANBUL(DHA) TİCARET Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yabancı uyruklu bir şüphelide yaptıkları aramada, toz haline getirilen ve üzerindeki kıyafetlerin içine gizlenmiş yaklaşık 5 kilogram altın ele geçirdi. 
İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve Sabiha Gökçen Gümrük Müdürlüğü ekiplerinin havalimanında gerçekleştirdiği risk analizi çalışmaları kapsamında yabancı uyruklu bir yolcu takibe alındı. Yolcunun yanındaki valiz x-ray taramasından geçirilerek kontrol edildi. Valizde herhangi bir şüpheli yoğunlukla karşılaşılmamasının ardından yolcunun üzerinde arama başlatıldı. Arama sırasında yolcunun üzerindeki kıyafetlerin normalden ağır ve sert olduğu fark edildi.
Detaylı arama için kapalı ve güvenli bir alana alınan yolcunun kıyafetlerinin astar kısımlarının açılması üzerine içlerinde süngere benzer materyallerin bulunduğu tespit edildi. İncelemeler neticesinde süngerlere altının toz haline getirilerek emdirildiği ve yüksek ısıda işlem gerçekleştirilerek tekrar katı formuna getirilebileceği anlaşıldı. Yapılan çalışmalarda şüphelinin üzerinden 5 kilogram altın ele geçirildi. (DHA)

(FOTOĞRAF)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.