Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara’da Kızılay’ın kan merkezlerinde yoğunluk

Elif ER- Murat BEKMEZCİ/ANKARA, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ merkezli iki büyük depremin ardından Ankara’da vatandaşlar kan vermek için Kızılay’ın kan bağışı noktalarına akın etti. Kızılay Bölge Kan Merkezi Müdürü Murat Güler, Ankara’da yaklaşık 2 bin ünite kan toplandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2023 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com
Ankara’da Kızılay’ın kan merkezlerinde yoğunluk

Elif ER- Murat BEKMEZCİ/ANKARA, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ merkezli iki büyük depremin ardından Ankara'da vatandaşlar kan vermek için Kızılay'ın kan bağışı noktalarına akın etti. Kızılay Bölge Kan Merkezi Müdürü Murat Güler, Ankara'da yaklaşık 2 bin ünite kan toplandığını söyledi.
Türk Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın ülke genelinde kan bağışı çağrısında bulunması üzerine Ankara’da kan bağışı noktalarında yoğunluk oluştu. Kızılay'da bulunan kan merkezinde vatandaşlar kan bağışında bulunmak için kuyruğa girdi. Kan bağışı konusunda bilgilendirilen vatandaşlar, bir süre sıranın gelmesini bekledikten sonra form doldurup, bağış yaptı.
Kızılay Bölge Kan Merkezi Müdürü Murat Güler, Ankara'da yaklaşık 2 bin ünite kan toplandığını belirterek, "Bağışlar hala devem ediyor. Akut kan ihtiyacımızı karşıladık. Şu an bağışları stok kan olarak almaktayız. Ancak kan miyadı olan bir ürün, 48 gün kullanım süresi var. Vatandaşlar 1-2 gün kan bağışında bulunup, yaklaşık 3 ay kan veremeyeceklerini de göz önünde bulundursunlar. Biz şu an değil, önümüzdeki birkaç gün için de kan bağışlarına bu ilgi ve alakayı bekliyoruz" dedi. (DHA)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.