Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara’dan deprem bölgesine 55 TIR yardım malzemesi

Elif ER- Canberk ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)- ANKARA’da vatandaşların desteği ile belediyenin deposunda toplanan yardım malzemeleri TIR’lara yüklendi. Dünden bu yana Ankara’dan 55 TIR yardım malzemesi deprem bölgesine gönderildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2023 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2023 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com
Ankara’dan deprem bölgesine 55 TIR yardım malzemesi

Elif ER- Canberk ÖZTÜRK/ANKARA, (DHA)- ANKARA'da vatandaşların desteği ile belediyenin deposunda toplanan yardım malzemeleri TIR'lara yüklendi. Dünden bu yana Ankara'dan 55 TIR yardım malzemesi deprem bölgesine gönderildi.
Başkentliler depremzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için seferber oldu. Vatandaşlar bölgeye gönderilmesi için ısıtıcı, battaniye, kışlık çadır, hijyen seti, gıda kolisi, çocuk bezi ve uyku tulumu gibi malzemeleri Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin soğuk hava deposunda görevlilere teslim etti. Burada çoğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencisi 480 kişilik ekip tarafından teslim alınan yardımlar kolilere konulup, TIR'lara yüklendi. Dünden bu yana 55 TIR yardım malzemesi deprem bölgesine gönderildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Adnan Tatlısu, gönderilen 55 TIR'da çocuk bezi, mama, gıda kolisi, çocuk ayakkabısı, giysi, su gibi temel ihtiyaçların olduğunu söyleyerek, "Dünden itibaren 38 TIR sadece hijyen, çocuk bezi, mama, gıda kolisi, çocuk ayakkabısı, giysi gönderdik. Yaklaşık 17 TIR su gönderdik ve dün 140 bin bugün itibarı ile ise 180 bin ekmek gönderdik. Yarından itibaren her gün 300 bin ekmeği deprem bölgelerine göndereceğiz. Bugün yola çıkan TIR'larımızı Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya- Gölbaşı, Kahramanmaraş - Afşin ve Elbistan'a gönderdik. Bugün burada ODTÜ'lü öğrencilerimiz dahil 480 kişiyiz" dedi. (DHA)

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.