Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avustralya’da radyoaktif madde içeren 8 milimetrelik kapsül aranıyor

AVUSTRALYA, (DHA) ?? Avustralya’da acil durum ekiplerinin, yolda kaybolan ve radyoaktif madde içeren 8 milimetrelik kapsülü aradığı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2023 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2023 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com
Avustralya’da radyoaktif madde içeren 8 milimetrelik kapsül aranıyor

AVUSTRALYA, (DHA) – Avustralya’da acil durum ekiplerinin, yolda kaybolan ve radyoaktif madde içeren 8 milimetrelik kapsülü aradığı açıklandı.
Avustralya İtfaiye ve Acil Servisler Departmanı (DFES) dün açıklama yaparak 10-16 Ocak tarihleri arasında Newman kenti yakınlarındaki bir maden sahası ile Perth kentinin arasında bir kamyonla taşınırken, kayıp düşen ve içinde radyoaktif madde olan küçük kapsülün arandığı açıklandı. 8 mm uzunluğunda ve 6 mm çapında olan silindir kapsülün içinde, radyoaktif Sezyum-137 maddesi olduğu vurgulandı.
Radyoaktif maddenin, madencilikte ölçüm için kullanıldığı ve silah yapamaya yetecek miktarda olmadığı ifade edildi. Yetkililer, kaybolan bölgedeki halkı uyararak maddeye maruz kalmanın radyasyon yanıklarına ve radyasyona bağlı çeşitli hastalıklara neden olacağını vurguladı. Arama ekiplerinin kapsülü ararken radyasyon ölçüm cihazları kullandığı belirtildi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.