Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Nebati: Ekonomik güven endeksi son 20 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

ANKARA, (DHA)- HAZİNE ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ”Ekonomik güven endeksi mayıs ayında bir önceki aya göre 1,5 puan artarak 103,7 olmuş ve son 20 ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com
Bakan Nebati: Ekonomik güven endeksi son 20 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

ANKARA, (DHA)- HAZİNE ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ekonomik güven endeksi mayıs ayında bir önceki aya göre 1,5 puan artarak 103,7 olmuş ve son 20 ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştır" dedi.
Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tüketici ve üreticinin ekonomiye duyduğu güveni birlikte ölçen ekonomik güven endeksi mayıs ayında bir önceki aya göre 1,5 puan artarak 103,7 olmuş ve son 20 ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Milletvekili seçimlerinin tamamlanmış olması ve Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletimiz tarafından bir kez daha seçilmesiyle birlikte, seçim gündeminin getirdiği belirsizlik algısı da geride kalmıştır. Böylece, önümüzdeki dönemde ekonomimize duyulan güvenin perçinlenmesini; yatırımın, üretimin ve tüketimin kuvvetlenerek artmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.