Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başakşehir’de kentsel dönüşüm projesinin ikinci etabı için temel atıldı

İSTANBUL, (DHA) - Başakşehir’de, kentsel yenileme çalışmaları kapsamında Şahintepe Mahallesi’nde inşa edilecek Burgaz Çarşı Evleri’nin ikinci etabının temeli, Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu tarafından atıldı. Başakşehir’de kentsel yenileme çalışmaları kapsamında ilçedeki konut projelerine bir yenisini daha eklendi. Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Şahintepe Burgaz Çarşı Evleri projesinde ikinci etabın temelini atma programına katıldı. KARTOĞLU: 2 BLOKTA 106 DAİRE İNŞA EDİLECEK Başkan Kartoğlu, çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Geçen temmuz ayında Şahintepe Burgaz Çarşı Evleri projemizde ilk etabın temelini attık. İkinci etabın temelini bugün atıyoruz. 4 bin 41 metrekarelik alanda 2 blokta 106 daire ve 2 ticari ünite inşa edeceğiz. Şahintepe Mahallemizin çehresi değişmeye devam ediyor. Proje tamamlandığında komşularımız nitelikli ve depreme dayanıklı konutlara kavuşmuş olacak” dedi. “KONUTLAR 18 AYDA TESLİM EDİLECEK” Projenin ilk anından itibaren hak sahiplerinin hiçbir mağduriyet yaşamadığını ifade eden Başkan Kartoğlu, “15 hak sahibi komşumuzla tek tek görüşme sağlayarak anlaşma imzaladık. Haklarını koruyup mağduriyet yaşamamaları için ince eleyip sık dokuduk. 18 ay gibi kısa bir sürede modern konutlarımızı teslim edeceğiz. Komşularımızın heyecanını görmek bizleri de mutlu etti. Başakşehir’de zemin olarak kayalık ve güzel bir zeminimiz var. Bundan sonraki süreçte de yerinde dönüşüm çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.   ÇAKMAK: HUZURLA OTURACAĞIMIZ KONUTLAR YAPILIYOR Hak sahibi Nazlı Çakmak, “Evlerimiz depreme karşı güvende değildi. Başakşehir Belediyesi böyle bir imkân sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Huzurla oturabileceğimiz konutlar yapıyor. Şahintepe Mahallesi’ndeki komşularıma da çağrıda bulunmak istiyorum. Mutlaka kentsel yenileme çalışmalarına dâhil olmalısınız” dedi.   Bir diğer hak sahibi Nurcan Özyurt da kentsel yenileme çalışmalarından memnun olduklarını ifade ederek, “Modern ve güvenli binalarda oturacağız. Hayal gibi geliyor. Bir an önce evimize kavuşmak istiyoruz” diye konuştu. Başakşehir’de deprem ve doğal afet riskine karşı başlatılan kentsel yenileme ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile 2009 yılında yüzde 50 olan riskli yapı stoku, yüzde 13’e indirildi. Bu oranın 2 yıl içinde yüzde 8’e, 5 yıl içinde ise sıfıra indirilmesi hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2023 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2023 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com
Başakşehir’de kentsel dönüşüm projesinin ikinci etabı için temel atıldı

İSTANBUL, (DHA) - Başakşehir’de, kentsel yenileme çalışmaları kapsamında Şahintepe Mahallesi’nde inşa edilecek Burgaz Çarşı Evleri’nin ikinci etabının temeli, Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu tarafından atıldı.

Başakşehir’de kentsel yenileme çalışmaları kapsamında ilçedeki konut projelerine bir yenisini daha eklendi. Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Şahintepe Burgaz Çarşı Evleri projesinde ikinci etabın temelini atma programına katıldı.

KARTOĞLU: 2 BLOKTA 106 DAİRE İNŞA EDİLECEK

Başkan Kartoğlu, çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Geçen temmuz ayında Şahintepe Burgaz Çarşı Evleri projemizde ilk etabın temelini attık. İkinci etabın temelini bugün atıyoruz. 4 bin 41 metrekarelik alanda 2 blokta 106 daire ve 2 ticari ünite inşa edeceğiz. Şahintepe Mahallemizin çehresi değişmeye devam ediyor. Proje tamamlandığında komşularımız nitelikli ve depreme dayanıklı konutlara kavuşmuş olacak” dedi.

“KONUTLAR 18 AYDA TESLİM EDİLECEK”

Projenin ilk anından itibaren hak sahiplerinin hiçbir mağduriyet yaşamadığını ifade eden Başkan Kartoğlu, “15 hak sahibi komşumuzla tek tek görüşme sağlayarak anlaşma imzaladık. Haklarını koruyup mağduriyet yaşamamaları için ince eleyip sık dokuduk. 18 ay gibi kısa bir sürede modern konutlarımızı teslim edeceğiz. Komşularımızın heyecanını görmek bizleri de mutlu etti. Başakşehir’de zemin olarak kayalık ve güzel bir zeminimiz var. Bundan sonraki süreçte de yerinde dönüşüm çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

ÇAKMAK: HUZURLA OTURACAĞIMIZ KONUTLAR YAPILIYOR

Hak sahibi Nazlı Çakmak, “Evlerimiz depreme karşı güvende değildi. Başakşehir Belediyesi böyle bir imkân sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Huzurla oturabileceğimiz konutlar yapıyor. Şahintepe Mahallesi’ndeki komşularıma da çağrıda bulunmak istiyorum. Mutlaka kentsel yenileme çalışmalarına dâhil olmalısınız” dedi.  

Bir diğer hak sahibi Nurcan Özyurt da kentsel yenileme çalışmalarından memnun olduklarını ifade ederek, “Modern ve güvenli binalarda oturacağız. Hayal gibi geliyor. Bir an önce evimize kavuşmak istiyoruz” diye konuştu.

Başakşehir’de deprem ve doğal afet riskine karşı başlatılan kentsel yenileme ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile 2009 yılında yüzde 50 olan riskli yapı stoku, yüzde 13’e indirildi. Bu oranın 2 yıl içinde yüzde 8’e, 5 yıl içinde ise sıfıra indirilmesi hedefleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.