Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başakşehir’de Şampiyonlar Ligi finali için çalışmalar sürüyor

İSTANBUL, (DHA)- Başakşehir’deki Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesi, çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, stat çevresindeki çalışmaları yerinde inceledi.  Dünyanın en prestijli kabul edilen futbol turnuvalarından biri UEFA Şampiyonlar Ligi finali, 10 Haziran’da Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda gerçekleşecek. Manchester City ile Inter arasında oynanacak karşılaşma öncesi Başakşehir Belediyesi, stat çevresindeki çalışmalara hız verdiklerini açıkladı. 23 BİN METREKARELİK ETKİNLİK ALANI 80 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösterdiklerini belirten Kartoğlu, FPV Drone ile ekiplerin çalışmalarını takip etti. 57 bin metrekarelik alanda otopark ve yol çalışması yaptıklarını ifade eden Kartoğlu, “23 bin metrekare alan üzerine kurulacak etkinlik alanlarının da zemin düzleme işlemlerini yapıyoruz. Futbolun kalbi Başakşehir’imizde atacak. Hazırladığımız proje kapsamında aydınlatma direkleri, yaya yolları ve otobüs indirme-bindirme durakları da yapacağız. İlk etap kazı çalışmalarımızı tamamlayarak nitelikli malzemeyle dolgularımıza başladık” dedi. “TARAFTARLARI EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAMAK İSTİYORUZ” Etkinlik alanına denk gelen bölümlere 5 bin ton asfalt dökmeyi planladıklarını da söyleyen Kartoğlu, “Ülkemize gelen futbol kulüplerinin taraftarlarını en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Bu ülkemiz açısından da önemli bir yere sahip. Atatürk Olimpiyat Stadyumu, 2005 yılında unutulmaz bir maça ev sahipliği yapmıştı. Yine aynı heyecan ve aynı coşkuyla bir final karşılaşmasına daha ev sahipliği yapacak. Başakşehir Belediyesi olarak biz de mesai arkadaşlarımızla birlikte tam kadro sahada olacağız” diye konuştu. 

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com
Başakşehir’de Şampiyonlar Ligi finali için çalışmalar sürüyor

İSTANBUL, (DHA)- Başakşehir’deki Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesi, çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, stat çevresindeki çalışmaları yerinde inceledi. 

Dünyanın en prestijli kabul edilen futbol turnuvalarından biri UEFA Şampiyonlar Ligi finali, 10 Haziran’da Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda gerçekleşecek. Manchester City ile Inter arasında oynanacak karşılaşma öncesi Başakşehir Belediyesi, stat çevresindeki çalışmalara hız verdiklerini açıkladı.

23 BİN METREKARELİK ETKİNLİK ALANI

80 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösterdiklerini belirten Kartoğlu, FPV Drone ile ekiplerin çalışmalarını takip etti. 57 bin metrekarelik alanda otopark ve yol çalışması yaptıklarını ifade eden Kartoğlu, “23 bin metrekare alan üzerine kurulacak etkinlik alanlarının da zemin düzleme işlemlerini yapıyoruz. Futbolun kalbi Başakşehir’imizde atacak. Hazırladığımız proje kapsamında aydınlatma direkleri, yaya yolları ve otobüs indirme-bindirme durakları da yapacağız. İlk etap kazı çalışmalarımızı tamamlayarak nitelikli malzemeyle dolgularımıza başladık” dedi.

“TARAFTARLARI EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAMAK İSTİYORUZ”

Etkinlik alanına denk gelen bölümlere 5 bin ton asfalt dökmeyi planladıklarını da söyleyen Kartoğlu, “Ülkemize gelen futbol kulüplerinin taraftarlarını en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Bu ülkemiz açısından da önemli bir yere sahip. Atatürk Olimpiyat Stadyumu, 2005 yılında unutulmaz bir maça ev sahipliği yapmıştı. Yine aynı heyecan ve aynı coşkuyla bir final karşılaşmasına daha ev sahipliği yapacak. Başakşehir Belediyesi olarak biz de mesai arkadaşlarımızla birlikte tam kadro sahada olacağız” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.