Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Özel: Stratejik planda intihal olur mu?

Besti KARALAR/ANKARA, (DHA)- CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ”Kızılay ile ilgili bir belgemiz var. AFAD’ın, Kızılay’ın 2021-2030 Stratejik Planına herkes bakıyor, ’bu depreme nasıl hazırlandık, bundan sonra ne yapacak Kızılay’ diye. Bu bir kitapçık, sayfa sayfa biz sonuna kadar inceledik, bir kitapçık da biz yazdık; ’2021-2030 Stratejik Planında yapılan intihaller.’ Stratejik planda intihal olur mu? Vallahi olmaz diyorsun, olmuş” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2023 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com
CHP’li Özel: Stratejik planda intihal olur mu?

Besti KARALAR/ANKARA, (DHA)- CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Kızılay ile ilgili bir belgemiz var. AFAD'ın, Kızılay'ın 2021-2030 Stratejik Planına herkes bakıyor, 'bu depreme nasıl hazırlandık, bundan sonra ne yapacak Kızılay' diye. Bu bir kitapçık, sayfa sayfa biz sonuna kadar inceledik, bir kitapçık da biz yazdık; '2021-2030 Stratejik Planında yapılan intihaller.' Stratejik planda intihal olur mu? Vallahi olmaz diyorsun, olmuş" dedi.
CHP'li Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, deprem bölgesinde yaşanan sel felaketine dikkat çekerek, "Felaket üstüne felaket, acı üstüne acı, kayıp üstüne kayıp yaşıyoruz. Bir kez daha hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize sabır diliyoruz. Basın toplantısından sonra Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Genel Başkanlar ve Cumhurbaşkanı Yardımcıları ile birlikte, Sayın Meral Akşener ve Sayın Ahmet Davutoğlu ile birlikte Şanlıurfa'daydılar. 14 Mayıs'tan sonra Şanlıurfa'yı ziyaret eden müstakbel kabine ortakları, Türkiye'yi Cumhurbaşkanımızla birlikte yönetecek olan Cumhurbaşkanı yardımcılarının, o süreçlerde Türkiye'yi böyle acılar yaşanmasın, böyle acziyetler olmasın diye birlikte en etkin çalışmaları yapacaklarından milletimizin de bizlerin de herhangi bir şüphesi yok" ifadelerini kullandı.
Özel, dün çadırların sular altında kaldığını aktararak, "O çadırlarda kimler kalıyordu dersek, o çadırlarda evleri doğru yerlere yapılmayanlar kalıyordu. Evleri zemin etüdü doğru yapılmamış sağlam zeminlere, kayalık zeminlerin üzerine değil de akışkan zeminlerin üzerine yapılmış ve bu yüzden evleri yıkılmış ya da oturulamaz hale gelmiş depremzedeler, bu sefer de yanlış yere kurulmuş çadırlarda sular altında kaldılar, çamur altında kaldılar. Çünkü AFAD'ın başındakilerin depreme hazırlık, depremden korunma ile ilgili eksiklikleri gibi, depremzedelerin barındırılacağı alanlarla ilgili de son derece özensiz oldukları, hazırlıksız oldukları, gerekli çalışmaları yapmadıkları görülüyor" diye konuştu.
'BİZİM HİÇBİR BAKAN ADAYIMIZ MİLLETVEKİLİ OLMAYACAK'
Özgür Özel, kabinede yer alan bakanların, AK Parti'nin milletvekili listelerinde yer alacağına ilişkin haberlere, "Hulusi Akar ve Süleyman Soylu. Bu arkadaşların milletvekili yapılacakları konuşuluyordu, gitgide somutlaşıyor. Neden? İktidar değişecek, elbette görevi dönemindekilerle ilgili soruşturma komisyonları falan ama bu arkadaşların da dokunulmazlığa ihtiyacı var. Ya düşünsenize, seçimi kazanacaklarına inansalar bakanları neden milletvekili yapsınlar, değil mi? Bir de sonra istifa ediyorsun, milletvekili... Belki o 1 vekil çok önemli olacak. Bizim hiçbir bakan adayımız milletvekili olmayacak mesela. Milletvekili listesinde gördüklerinizi bileceksiniz ki bunlar bakan değil. Halihazırdaki bakan seçimi de kazanacaksa, bir devamlılık olacaksa, neden milletvekili yapılıyor?" diye sordu.
'STRATEJİK PLANDA İNTİHAL OLUR MU?'
Özel, Kızılay'ın faaliyetlerine ilişkin, "Kızılay ile ilgili bir belgemiz var. AFAD'ın, Kızılay'ın 2021-2030 Stratejik Planına herkes bakıyor, 'bu depreme nasıl hazırlandık, bundan sonra ne yapacak Kızılay' diye. Bu bir kitapçık, sayfa sayfa biz sonuna kadar inceledik, bir kitapçık da biz yazdık; '2021-2030 Stratejik Planında yapılan intihaller.' Stratejik planda intihal olur mu? Vallahi olmaz diyorsun, olmuş" değerlendirmesinde bulundu. (DHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.