Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege futbolunda kahır yılı

  Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA) GERİDE bıraktığımız 2022 yılında Ege futbolunun 7 köklü kulübü küme düşmenin acısını yaşadı. Spor Toto Süper Lig’de 18 sene sonra geçen sezon yolları kesişen İzmir temsilcileri Göztepe ve Altay, sezon sonunda el ele 1’inci Lig’e düştü. Göz-Göz, 5 yıllık Süper Lig macerasının ardından 2022’de lige mendil sallarken, 18 yıl sonra en üst kategoriye çıkmayı başaran Altay’ın macerası da kısa sürdü.  Siyah-beyazlı ekip, tek sezonluk Süper Lig heyecanından sonra 1’inci Lig’e döndü. Yıllardır 1’inci Lig’in gediklisi olan Balıkesirspor ve Menemenspor, geçen sezon 2’nci Lig’e düşmekten kurtulamadı. Süper Lig’den başladığı düşüşü durduramayıp 3 yıl içinde 3 lig birden düşen Akhisarspor, 2022’de kendisini 3’üncü Lig’e buldu. Turgutluspor da 3’üncü Lig’e düşerken, Kızılcabölükspor, 9 yılık 3’üncü Lig serüveni sonrası 2022’de kendisini amatörde buldu. 4 ŞAMPİYON ÇIKTI Futbolda 2022 yılında 7 Ege takımımı küme düşerken, 4 takım ise üst lige çıkmayı başardı. En büyük başarıyı 2’nci Lig’de Play-Off finalinden tarihinde ilk kez 1’inci Lig’e çıkan Bodrumspor kazandı. Futbolda ilk kez adından söz ettiren Muğla temsilcisi, 1’inci Lig’de de 2022 yılını Süper Lig yarışında tamamlayıp 2023 yılına umutlu girdi. Fethiyespor, geçen sezon 2’nci Lig’den yine Play-Off finalini kazanıp 2’nci Lig’e çıkarken, Efeler 09 SFK ve Ayvalıkgücü Belediyespor, isimlerini Bölgesel Amatör Lig’den 3’üncü Lig’e yazdırdı. UTANDIRAN DERBİ 2022 yılında Ege futbolunda en çok konuşulan olay, 27 Kasım’da Spor Toto 1’inci Lig’de oynanıp tüm Türkiye’yi dehşete düşüren Göztepe-Altay derbisi oldu. Geçen sezon Süper Lig’den birlikte küme düşen İzmir’in iki ezeli rakibini 1’inci Lig’de 2022-2023 sezonunda karşı karşıya getiren ilk derbi, futbola kara bir utanç gecesi olarak geçti. Gürsel Aksel Stadı’nda 27 Kasım 2022 akşamı oynanan maçta holiganların çıkardığı tribün terörü dünya çapında ses getirdi. Maçın henüz ilk 20 dakikası içinde Altay tribününden atılan bir işaret fişeği, maraton tribündeki Göztepe taraftarı Mehmet Çakır’ın yüzüne isabet edip ağır yaralarken, kanlar içinde yerde kalan Çakır’ın hastaneye yetiştirilmeye çalışıldığı esnada sahaya giren bir Göztepe taraftarı da söktüğü korner direği bayrağıyla tüm sahayı koşarak bayrak direğini Altay kalecisi Ozan’ın kafasında kırdı. Olaylar nedeniyle tatil edilen derbi sonrası iki takım da Futbol Federasyonu tarafından hükmen mağlup ilan edildi. Holiganlar yüzünden Altay 6, Göztepe 4 maç seyircisiz oynama cezası aldı. SALONDA 2 KUPA Salon sporlarında Ege takımları 2022’de 2 önemli şampiyonluk yaşadı. Manisa Büyükşehir Belediyespor, geçen sezon Türkiye Basketbol Ligi’nde şampiyon olarak 5 yıllık kısa tarihinde ilk kez Süper Lig’e çıkmayı başardı. Voleybolda Ege’nin en başarılı ekibi Arkas Spor’un 11 yıllık Kupa Voley hasreti 2022’de bitti. Mavi-beyazlı İzmir temsilcisi geçen sezon 13 Nisan 2022’de Sivas’ta oynanan finalde Galatasaray’ı 3-2 mağlup ederek Kupa Voley’i 2009 ve 2011’den sonra üçüncü kez müzesine götürdü.

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2022 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2022 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com
Ege futbolunda kahır yılı

 

Ergin KARATAŞ / İZMİR, (DHA)

GERİDE bıraktığımız 2022 yılında Ege futbolunun 7 köklü kulübü küme düşmenin acısını yaşadı. Spor Toto Süper Lig'de 18 sene sonra geçen sezon yolları kesişen İzmir temsilcileri Göztepe ve Altay, sezon sonunda el ele 1'inci Lig'e düştü. Göz-Göz, 5 yıllık Süper Lig macerasının ardından 2022'de lige mendil sallarken, 18 yıl sonra en üst kategoriye çıkmayı başaran Altay'ın macerası da kısa sürdü. 

Siyah-beyazlı ekip, tek sezonluk Süper Lig heyecanından sonra 1'inci Lig'e döndü. Yıllardır 1'inci Lig'in gediklisi olan Balıkesirspor ve Menemenspor, geçen sezon 2'nci Lig'e düşmekten kurtulamadı. Süper Lig'den başladığı düşüşü durduramayıp 3 yıl içinde 3 lig birden düşen Akhisarspor, 2022'de kendisini 3'üncü Lig'e buldu. Turgutluspor da 3'üncü Lig'e düşerken, Kızılcabölükspor, 9 yılık 3'üncü Lig serüveni sonrası 2022'de kendisini amatörde buldu.

4 ŞAMPİYON ÇIKTI

Futbolda 2022 yılında 7 Ege takımımı küme düşerken, 4 takım ise üst lige çıkmayı başardı. En büyük başarıyı 2'nci Lig'de Play-Off finalinden tarihinde ilk kez 1'inci Lig'e çıkan Bodrumspor kazandı. Futbolda ilk kez adından söz ettiren Muğla temsilcisi, 1'inci Lig'de de 2022 yılını Süper Lig yarışında tamamlayıp 2023 yılına umutlu girdi. Fethiyespor, geçen sezon 2'nci Lig'den yine Play-Off finalini kazanıp 2'nci Lig'e çıkarken, Efeler 09 SFK ve Ayvalıkgücü Belediyespor, isimlerini Bölgesel Amatör Lig'den 3'üncü Lig'e yazdırdı.

UTANDIRAN DERBİ

2022 yılında Ege futbolunda en çok konuşulan olay, 27 Kasım'da Spor Toto 1'inci Lig'de oynanıp tüm Türkiye'yi dehşete düşüren Göztepe-Altay derbisi oldu. Geçen sezon Süper Lig'den birlikte küme düşen İzmir'in iki ezeli rakibini 1'inci Lig'de 2022-2023 sezonunda karşı karşıya getiren ilk derbi, futbola kara bir utanç gecesi olarak geçti. Gürsel Aksel Stadı'nda 27 Kasım 2022 akşamı oynanan maçta holiganların çıkardığı tribün terörü dünya çapında ses getirdi. Maçın henüz ilk 20 dakikası içinde Altay tribününden atılan bir işaret fişeği, maraton tribündeki Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'ın yüzüne isabet edip ağır yaralarken, kanlar içinde yerde kalan Çakır'ın hastaneye yetiştirilmeye çalışıldığı esnada sahaya giren bir Göztepe taraftarı da söktüğü korner direği bayrağıyla tüm sahayı koşarak bayrak direğini Altay kalecisi Ozan'ın kafasında kırdı. Olaylar nedeniyle tatil edilen derbi sonrası iki takım da Futbol Federasyonu tarafından hükmen mağlup ilan edildi. Holiganlar yüzünden Altay 6, Göztepe 4 maç seyircisiz oynama cezası aldı.

SALONDA 2 KUPA

Salon sporlarında Ege takımları 2022'de 2 önemli şampiyonluk yaşadı. Manisa Büyükşehir Belediyespor, geçen sezon Türkiye Basketbol Ligi'nde şampiyon olarak 5 yıllık kısa tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkmayı başardı. Voleybolda Ege'nin en başarılı ekibi Arkas Spor'un 11 yıllık Kupa Voley hasreti 2022'de bitti. Mavi-beyazlı İzmir temsilcisi geçen sezon 13 Nisan 2022'de Sivas'ta oynanan finalde Galatasaray'ı 3-2 mağlup ederek Kupa Voley'i 2009 ve 2011'den sonra üçüncü kez müzesine götürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.