Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Escudo Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İhsan KALKAN Katar Ekonomi Forumuna katıldı

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 09:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 09:01
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com
Escudo Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İhsan KALKAN Katar Ekonomi Forumuna katıldı

Katar Devleti ve Bloomberg işbirliğiyle, Katar’ın başkenti Doha’da Raffless ve Fairmont otellerinde düzenlen Katar Ekonomi Forumu, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Thani”nin katılımıyla ‘Küresel Büyümenin Yeni Bir Hikayesi‘ temasıyla açıldı. Açılışa bloomberg’in kurucusu, birçok devlet başkanı, devlet bakanları, çeşitli ülkelerden şirketlerin başkanları, ceo‘ları ve diplomatik delegasyon katılım sağladı. Davos Ekonomi Forum’undan sonra, dünyada düzenlenen en büyük ekonomik forum olan Katar Ekonomik Forumuna dünyanın çeşitli yerlerinden gelenler büyük bir katılım sağladı. Bu çerçevede basta Katar Amiri olmak üzere,Ruanda ,Gürcistan ,Paraguay, Gana, Macaristan , Ermenistan ve birçok ülkenin devlet başkanları Katar ekonomi forumunda birer konuşma yaptı. Ayrıca dünyanın birçok büyük şirketine başkanlık yapan işadamları, ekonomistler ,ceo’lar ve diplomatik misyona sahip kişiler birer konuşma yaptı. 3 gün süren foruma dünya basını büyük bir ilgi gösterdi.

Türkiye’den davet üzerine Katar Ekonomi Forumuna katılım sağlayan Escudo Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İhsan KALKAN, forumda birçok ülkenin devlet başkanları,devlet bakanları ,ekonomist ve işadamları ile bir araya geldi. Escudo Group Yönetim Kurulu Başkanı Kalkan yaptığı açıklamada, ‘Küresel ekonominin çok zor bir dönemden geçtiği bir zamanda, böyle bir forumun düzenlenmesini dünya ekonomisi için çok önemli bulduğunu belirterek, bu forumun sadece Katar ile sınırlı kalmamasını başta ülkemiz olmak üzere birçok ülkede yapılması gerektiğini belirtti. Aslında böyle bor forumda dünyanın kendisini gizden geçirme fırsatı bulduğunu, eksikliklerini tespit ettiklerini ve en önemlisi dünya ekonomisinin geleceği açısından hayati kararların alınmasına vesile olduğunu belirtti. Bu çerçevede dünyada iklim değişikliği başta olmak üzere, yoksulluk ile mücadele, gelir dağılımındaki adaletsizliğin önüne geçmek ve en önemlisi de dünya barışına katkı sunması için bu forumun çok önemli olduğunu belirtti. Kalkan yaptığı görüşmelerde ,bütün bu konuları gerekse devlet başkanları ile gerekse devlet bakanları ,ekonomistler ve işadamları ile bu düşüncelerini paylaştığını, bu konularda hem fikir olduklarını belirtti. Maalesef dünyadaki son gelişmeler özellikle korona virüsü, savaşlar ve iklim değişikliği nedeniyle dünya ekonomisinin çok zor bir dönemden geçtiğini belirten Kalkan, bütün bu sorunların üstünden küresel anlamdatam bir işbirliğini esas alarak gelebileceğimizi belirtti . 

Ayrıca işadamlarımızın bu forumlara daha çok katılım sağlanmalarının çok önemli olduğunu belirten Kalkan, küresel ekonomideki değişikleri yerinde görmek, kuresel ölçekteki projelerde işbirliği yapmak, ekonomimize katkıda bulunacak fırsatları değerlendirmek için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.Küresel ekonomide çok önemli kararlarin alındığı bir forumda ulkemizde katılımların daha çok olması gerektiğini belirten Kalkan, bunun ekonomimiz için çok önemli ve anlamlı olduğunu belirtti. Bu duruma seyirci olmamız değil, katılımcı olmamız son derece önemlidir. Forumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Kalkan, önümüzdeki 2024 ekonomi forumunun ülkemizde düzenlenmesi dileğinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.