Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İGA’nın 200’den fazla çalışanı deprem bölgesine gitti

Enver ALAS / İSTANBUL (DHA) - İSTANBUL Havalimanı işletmecisi İGA’nın 200’den fazla çalışanı, gönüllü olarak AFAD’ın koordinasyonunda deprem bölgesine giderek, arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor. İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu, ”Çalışma arkadaşlarımızla deprem bölgesine gönüllü olarak desteğe gitmek isteyenleri göndereceğimiz bilgisini paylaşınca, personelimizden sayısız başvuru aldık. Şu anda ilk adım olarak 200’den fazla gönüllü personelimiz, deprem bölgelerine yola çıktı” diye konuştu.    Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkisi altına alan depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İGA’dan yapılan açıklamada, İstanbul Havalimanı’nda yardımların ve ekiplerin organizasyonu sürecinde, afet bölgelerine operasyonel destek sağlandığı belirtildi. Operasyon, Teknik Hizmetler, Güvenlik ve ARFF - Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekipleri başta olmak üzere birçok biriminden toplamda 200’den fazla gönüllü personelini gönüllü olarak deprem bölgesine gönderildiği kaydedilen açıklamada,  felaketin yaralarının sarılabilmesi için çalışıldığına dikkat çekildi. Açıklamada, ”Bu kapsamda İGA İstanbul Havalimanı’nda görevli 94 personel dün gece saatlerinde deprem bölgelerine sevk edilirken, 43 araçlık afet yardım ekibi konvoyu da bölgeye ulaştı. Bunun yanında 50 ton su ve gıda desteğinin de afet bölgelerine gönderildiği vurgulandı” ifadelerine yer verildi. ”BÖYLESİ FELAKET DÖNEMLERİNDE TEK YÜREK OLMAK” Açıklamada, gönüllü personellerini Adana’ya uğurlayan İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu’nun görüşlerine de yer verildi.   Günün dayanışma ve birlik günü olduğunu belirten Samsunlu, İGA İstanbul Havalimanı olarak, milletçe kenetlenmenin gerektiği bir dönemde üzerlerine düşen tüm görevleri yerine getireceklerinin altını çizdi. Samsunlu’nun şu ifadelerine yer verildi: ”İGA olarak her zaman milletimizin yanında olma düsturuyla adımlarımızı atıyoruz. Bundan yola çıkarak, çalışma arkadaşlarımızla deprem bölgesine gönüllü olarak desteğe gitmek isteyenleri göndereceğimiz bilgisini paylaşınca, personelimizden sayısız başvuru aldık. Şu anda ilk adım olarak 200’den fazla gönüllü personelimiz, deprem bölgelerine yola çıktı. Şunu gururla belirtmemiz gerekiyor ki; Türk milletinin alâmet-i farikası, böylesi felaket dönemlerinde tek yürek olması…Yine birbirimize en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde milletimiz, her zaman olduğu gibi fedakârlığını ve ferasetini ortaya koyuyor. Bu vesileyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tüm yaralılarımıza da acil şifalar dilerken, enkaz altında kalan canlarımızın bir an önce kurtarılmasını temenni ediyorum.”

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2023 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2023 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com
İGA’nın 200’den fazla çalışanı deprem bölgesine gitti

Enver ALAS / İSTANBUL (DHA) - İSTANBUL Havalimanı işletmecisi İGA'nın 200'den fazla çalışanı, gönüllü olarak AFAD'ın koordinasyonunda deprem bölgesine giderek, arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor. İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Kadri Samsunlu, "Çalışma arkadaşlarımızla deprem bölgesine gönüllü olarak desteğe gitmek isteyenleri göndereceğimiz bilgisini paylaşınca, personelimizden sayısız başvuru aldık. Şu anda ilk adım olarak 200'den fazla gönüllü personelimiz, deprem bölgelerine yola çıktı" diye konuştu.   

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkisi altına alan depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İGA'dan yapılan açıklamada, İstanbul Havalimanı'nda yardımların ve ekiplerin organizasyonu sürecinde, afet bölgelerine operasyonel destek sağlandığı belirtildi. Operasyon, Teknik Hizmetler, Güvenlik ve ARFF - Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekipleri başta olmak üzere birçok biriminden toplamda 200'den fazla gönüllü personelini gönüllü olarak deprem bölgesine gönderildiği kaydedilen açıklamada,  felaketin yaralarının sarılabilmesi için çalışıldığına dikkat çekildi.

Açıklamada, "Bu kapsamda İGA İstanbul Havalimanı'nda görevli 94 personel dün gece saatlerinde deprem bölgelerine sevk edilirken, 43 araçlık afet yardım ekibi konvoyu da bölgeye ulaştı. Bunun yanında 50 ton su ve gıda desteğinin de afet bölgelerine gönderildiği vurgulandı" ifadelerine yer verildi.

"BÖYLESİ FELAKET DÖNEMLERİNDE TEK YÜREK OLMAK"

Açıklamada, gönüllü personellerini Adana'ya uğurlayan İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Kadri Samsunlu'nun görüşlerine de yer verildi.   Günün dayanışma ve birlik günü olduğunu belirten Samsunlu, İGA İstanbul Havalimanı olarak, milletçe kenetlenmenin gerektiği bir dönemde üzerlerine düşen tüm görevleri yerine getireceklerinin altını çizdi. Samsunlu'nun şu ifadelerine yer verildi:

"İGA olarak her zaman milletimizin yanında olma düsturuyla adımlarımızı atıyoruz. Bundan yola çıkarak, çalışma arkadaşlarımızla deprem bölgesine gönüllü olarak desteğe gitmek isteyenleri göndereceğimiz bilgisini paylaşınca, personelimizden sayısız başvuru aldık. Şu anda ilk adım olarak 200'den fazla gönüllü personelimiz, deprem bölgelerine yola çıktı. Şunu gururla belirtmemiz gerekiyor ki; Türk milletinin alâmet-i farikası, böylesi felaket dönemlerinde tek yürek olması…Yine birbirimize en fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde milletimiz, her zaman olduğu gibi fedakârlığını ve ferasetini ortaya koyuyor. Bu vesileyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tüm yaralılarımıza da acil şifalar dilerken, enkaz altında kalan canlarımızın bir an önce kurtarılmasını temenni ediyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.