Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul’da Öğretmenler Günü kutlamaları

Ali Kerem BENGİ /İSTANBUL,(DHA)-  Ataşehir’de düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programına katılan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstiklal Caddesi’nde ve Gaziantep’teki saldırılarda hayatını kaybeden öğretmenler Arzu Özsoy ile Ayşenur Alkan’ı anarken ”Güçlü Türkiye’nin inşasında, dün olduğu gibi bugün de yarın da, iyi insan olacak evlatlarımız sizlerin ellerinde yetişecekler” dedi.  

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2022 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2022 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com
İstanbul’da Öğretmenler Günü kutlamaları

Ali Kerem BENGİ /İSTANBUL,(DHA)-  Ataşehir'de düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programına katılan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstiklal Caddesi'nde ve Gaziantep'teki saldırılarda hayatını kaybeden öğretmenler Arzu Özsoy ile Ayşenur Alkan'ı anarken "Güçlü Türkiye'nin inşasında, dün olduğu gibi bugün de yarın da, iyi insan olacak evlatlarımız sizlerin ellerinde yetişecekler" dedi.  
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Ataşehir Zübeyde Öğretmenevi'nde program düzenledi. Programa İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz ile emekli ve görevde bulunan öğretmenler katıldı. Programda konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlarken İstiklal Caddesi'ndeki saldırıda hayatını kaybeden Arzu Özsoy ile Gaziantep'te Suriye'den PYD tarafından fırlatılan roketlerin isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Ayşenur Alkan'ı yad ederek rahmet diledi.  

"İYİ İNSANLAR SİZİN ELLERİNİZDE YETİŞECEK"
Vali Yerlikaya, "Asıl gayemiz, evlatlarımızın iyi birer insan olarak yetişmelerini sağlamak. Biliyoruz ki; iyi insan olmadan; başarılı bir mühendis,  başarılı bir doktor, başarılı bir girişimci, ya da başarılı bir hukukçu olmanın imkânı yok. Biliyoruz ki, iyi insan olmadan; yapılan yatırımlar,  verilen emekler, gösterilen çabalar boşuna. Biliyoruz ki; ancak siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde evlatlarımızı doğrularla ihyâ,  yeniliklerle inşa edebiliriz. Emek ve fedakârlıklarınızla nesillerimizi geleceğe hazırlayabiliriz. İnanıyorum ki, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında, dün olduğu gibi bugün de yarın da, iyi insan olacak evlatlarımız sizlerin ellerinde yetişecekler. Çünkü pusula yanlış yönü gösterirse, doğru yolu bulmamızın imkânı yok ki" dedi.  

66 ÖĞRETMEN YEMİN EDEREK GÖREVE BAŞLADI 
Yapılan konuşmaların ardından öğretmenlerden oluşan halk oyunları grupları çeşitli yörelere ait halkoyunları gösterilerini sergiledi. Program sonunda 66 öğretmen yemin ederek göreve başladı. Vali Yerlikaya, göreve yeni başlayan öğretmenleri tebrik ederek hatıra özçekimi yaptı. Buradaki programın ardımdan Vali Yerlikaya ve beraberindekiler Üsküdar Validebağ Mustafa Necati Bey Huzurevi'ndeki öğretmenleri ziyaret etti. Yerlikaya, buradaki emekli öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlarken onlarla şarkı söyledi. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.