Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şırnak ve Siirt’te ’Eren Abluka Sonbahar-Kış-15 Operasyonu’ başlatıldı

ANKARA, (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanlığı’nca, Şırnak ve Siirt’te 755 personelin katılımıyla ’Eren Abluka Sonbahar-Kış-15 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fatih Berkay Akgün Operasyonu’ başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2022 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2022 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com
Şırnak ve Siirt’te ’Eren Abluka Sonbahar-Kış-15 Operasyonu’ başlatıldı

ANKARA, (DHA)- İÇİŞLERİ Bakanlığı'nca, Şırnak ve Siirt'te 755 personelin katılımıyla 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-15 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fatih Berkay Akgün Operasyonu' başlatıldı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; terör örgütü PKK'yı ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla; Şırnak ve Siirt'te 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-15 (Gabar Dağı) Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fatih Berkay Akgün Operasyonu' başlatıldı. Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde, Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı, Şırnak ve Siirt İl Jandarma Komutanlıklarınca yapılan operasyonda; jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH) ve güvenlik korucusu 57 operasyonel tim, 755 personel görevlendirildi. 
Operasyonun ilk gününde; nokta istihbaratına dayalı olarak Gabar Dağı bölgesinde teröristlerce kullanılan 8 mağara ve 2 sığınak tespit edildi. Mağara ve sığınaklarda yapılan aramada, teröristlere ait olduğu değerlendirilen 2 insan iskeleti bulundu. Ayrıca 1 roketatar mühimmatı, 1 havan mühimmatı, 3 top mühimmatı, 30 piyade tüfeği mermisi, 1 dürbün, 1 sırt çantası, 1 uyku tulumu ve kıyafet ele geçirildi. Mağara, sığınak ve mühimmatlar imha edildi. 
Terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen 'Eren Abluka Sonbahar-Kış' operasyonlarının, halkın desteği ile inançlı ve kararlı bir şekilde devam ettirildiği vurgulandı. (DHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.