Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Doğa temalı kadın" can dostlarımızın kahramanı

"Doğu Anadolu'ya hayvanlar için bir cennet kurduk"

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2024 23:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2024 23:40
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com

Sosyal medyada "Doğa temalı kadın" olarak bilinen Rabia Öztürk, kendisini sokak hayvanlarına adayan bir kahraman...  Gezmek için gittiği Kars'ta sokak hayvanlarını görünce hemen çalışmalara başlayan Öztürk, aldığı desteklerle bölge için bir hayvan hastanesi oluşturdu. Öztürk, "Doğu'da hayvanlar için bir cennet kurduk" dedi.
Eskişehir’de yaşayan ve uzun yıllar özel şirketlerde yöneticilik yapan Rabia Öztürk, kurumsal hayatını bir kenara itip, kendisini sokak hayvanlarına adadı. Yol kenarlarındaki aç ve sussuz hayvanları besleyen Öztürk, şimdi Türkiye'nin her yerindeki cana umut oluyor. Sosyal medyada "Doğa temalı kadın" olarak bilinen Öztürk, can dostları için onlarca projeyi de hayata geçirdi. Kars'a gezmeye giden Rabia Öztürk, sokak hayvanları görünce kalbinden aldığı güçle çok anlamlı bir proje için kolları sıvadı. Öztürk, Kars'ın Susuz Belediyesi'nin desteğiyle atıl durumdaki ahırı modernize edip sahipsiz hayvanlar için barınak yapılmasına vesile oldu. Sosyal medya hesabından çağrılar yapan Öztürk, hayvanseverlerin de desteğini alarak, Doğu Anadolu Bölgesi'ne bir hayvan hastanesi kazandırdı. Bunun çocukluk hayali olduğunu anlatan Öztürk, bu hayali gerçeğe dönüştürdüğü için çok mutlu olduğunu belirtti.
"YENİ SÜPRİZLER OLACAK"
Kars'a çok güzel bir hayvan hastanesi kazandırdıklarını ifade eden Öztürk, "Turistik bir nedenden dolayı Kars'a gitmiştim ve orada bir besleme projesi yaptım. Oradaki hayvanları görünce kafamın arkası 3 gün ağrıdı. 'Böyle bir köpek popilasyonu nasıl olabilir' dedim. Günlerce kendime gelemedim ve 'bir şeyler yapmam lazım' diye düşündüm. Kalbimden bir güç geldi. O mesajı ve gücü alınca artık beni kimse durduramaz. O mesajı aldım ve harekete geçtim. Susuz Belediyesi'nin kendi imkanlarıyla kurduğu bir ahır vardı. Kendi imkanlarıyla bir şeyler yapıyordu. Devlet 25 bin nüfusun altındaki bir yere bakımevi desteği vermiyor. Aslında o belediyenin de imkanı yoktu, belediye başkanıyla konuştuk ve bize destek oldu. El ele verdik, anlaştık ve şu anda geldiğimiz nokta bizi çok mutlu ediyor. Şimdi başka belediyelerle protokoller yapıyoruz, başka ilçelerden hayvanlar geliyor, kısırlaşıyor, aşılanıyor,küpeleniyor, çipleniyor. Hayvanlar Ankara'ya gidiyor, felç veya fizik tedavisi görüyor. Doğu'da hayvanlar için bir cennet kurduk. Ancak bu benim için yeterli değil, durmayacağım. Susuz'dan sonra yeni süprizler olabilir" dedi.
"ÇOCUKLUK HAYALİMDİ"
Kars'ta bazı cihazlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Öztürk, hayvanları kan tahlili için bile araçlarla başka yerlere götürdüklerini anlattı. Öztürk, "Bir tahlil cihazımız olsa hayvanlar bu kadar yorulmaz diye düşündüm. Çünkü yollarda git-gel mahvoluyorlardı. Bununla ilgili bir duyuru yaptım ve yaklaşık 700 bin görüntülenme oldu. Bir tane cihazın hayalini kurarken, şu an 5 tane cihamız var. O bölgede bizde olan cihazlar kimsede yok. Biz bir istedik Allah bize 5 verdi. Çok mutlu olduk, sarılıp ağladık. Şimdi de başka bir firmayla görüştük. Yoğun bakım üniteleri alıyoruz. Orada bir hayvan hastanesi oluşturduk. Bu benim çocukluk hayalimdi" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.