Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karton toplayıcılığından oyunculuğa.

Esra Tekin, 21 yaşında genç bir isim. Hayatı mücadele ile geçen Tekin, karton toplayıcılığı, garsonluk, fırıncılık yaptı. Asla pes etmeyen Tekin şimdi oyuncu olmaya hazırlanıyor. Hem üniversite okuyan hem de oyunculuk eğitimi alacak olan Esra Tekin, başarılı bir oyuncu olmak istiyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com
Karton toplayıcılığından oyunculuğa.

Hayatı mücadele ile geçen Esra Tekin, asla pes etmeyen ve azmiyle herkese örnek olabilecek bir isim... Çocukluğu tarlalarda ve geçim sıkıntısı içinde geçen Esra Tekin, kendi parasını kazanmak için birçok sektörde çalıştı. Sokak sokak dolaşıp, kağıt ve karton toplayıcılığı da yapan Esra Tekin, daha sonra üniversiteyi kazandı. Başarılı Yapımcı Savaş Uğurlu'nun kendisini keşfetmesiyle oyunculuk sektörüne de adım atan Tekin, şimdi iyi bir oyuncu olmak için eğitim alacak.
"TARLALARDA BÜYÜDÜK"
Edirne’nin köylerinde doğup büyüdüğünü anlatan Esra Tekin, "Lüks denebilecek bir hayatım yoktu ama mutluydum çoğu zaman. İlkokul ve ortaokulu köyde okuyup bitirdim, lise için Tekirdağ Namık Kemal Anadolu Lisesi'ni tercih ettim fakat bazı nedenlerden dolayı birkaç kez okul değiştirmek zorunda kaldım ve liseyi en son açıktan bitirdim. Ailemin işi gereği tarlalarda büyüdük. Bir ablam, bir de küçük kız kardeşim var. Aslında belki başkasına göre çok güzel diğerine göre berbat denilebilecek ikilimde bir çocukluk geçirdim. Her ailede kavga olur, benim de ailemde kavgalar oluyordu. İyi veya kötü ailemin bana kattığı çok şey var. Bence mutsuz çocukluk yoktur, ya birbirlerinin ailesiyle evlenmiş iki insan ya da hiç sevilmemiş ebeveyn vardır. Mutlu veya mutsuz geçirdiğim çocukluğumda hiçbir şeye sebep olarak annem veya babamı görmüyorum" diye konuştu.
"BİRÇOK İŞİ YAPTIM"
Çalışmak zorunda kaldığını ifade eden Tekin, "Kendim için çalışmak zorunda kaldım. Daha iyi yaşamak için çalıştım. Ailemin maddi durumu iyi olmadığı için onlardan bir şey istemezdim. O nedenle her sektörde çalışmışımdır. Kağıt, karton topladım, garsonluk, organizasyonlarda şeflik, bloggerlık, fırıncılık, temizlik yaptım. Yazdığım şiirleri sayfalara sattım. Bunları yaptığım için de çok mutluyum çünkü hayatta edinilebilecek en güzel iş bence deneyim ve tecrübedir. Şu an finans ve bankacılık okuyorum. Bankacılık yapmak hedefim değil aslında daha çok akademisyen olmayı istiyorum. Sayılarla aram yok ben daha çok işin edebiyat tarafındayım ama yine de seviyorum" dedi.
"AKIL HASTANESİNDE TEDAVİ GÖRECEKTİM"
Oyunculuk eğitimleri de almaya başlayacağını belirten Esra Tekin, "Mücadeleyi asla bırakmadım. Hem üniversite hem de oyunculuk için bir şeyler yapmak istiyorum. Bu hedeflere nasıl ulaştığım konusunda aslında benim de pek bir fikrim yok. Bir zamanlar akıl hastanesinde tedavi görmem de gündeme gelmişti, bunu da göz önüne alırsak aslında insanın bir şeyi başarması için sadece hayatta ve sağlıklı olması yeterli. Gerisi de zaten şekilleniyor. Birde inanmak çok önemli, hiçbir şeye olmasa da kendine 'ben bunu yapacağım' demek en önemli etkenler arasında" ifadelerini kullandı.
"EN ÖZELİ FERDİ TAYFUR"
Oyuncu olmaya nasıl karar verdiğini de anlatan Esra Tekin, "Aslında zor olmadı. Savaş Uğurlu'nun beni keşfetmesiyle, 'evet sen bu işi yaparsın' demesiyle oyunculuk serüvenim başladı. Belki de kader ağlarını çoktan örmüştü. Çünkü küçükken sorduklarında herkes doktor öğretmen olmak isterdi bense anneme 'Anne ben büyüyünce oyuncu olup, seni çok mutlu edeceğim' demiştim. Bu sektörde birilerini örnek almak bence çok iddialı oluyor. Ama aklımda canlanan hatta zamanı geldiğinde daha iyisi olmalıyım dediğim birkaç isim var. En özeli de benim için çok büyük hayranı olduğum Ferdi Tayfur'dur" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.