Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Longines 70'inci yılına özel ikonik modelini tekrar yorumladı

Longines, Conquest koleksiyonunun 70. yıldönümünü kutlamak için 1950’lerin sonlarında piyasaya sürülen ikonik bir modelden esinlenerek yeni Conquest Heritage Central Power Reserve’ü tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 21:29
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 21:29
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com
Longines 70'inci yılına özel ikonik modelini tekrar yorumladı

Longines, Conquest koleksiyonunun 70. yıldönümünü (1954-2024) kutlamak adına yeni Conquest Heritage Central Power Reserve modeliyle bir klasiği yeniden yorumladı. Tarihi modele saygı duruşunda bulunan güç rezervi göstergesi kadranın ortasındaki iki döner diskte bulunuyor. Longines tarafından icat edilen ve sadece marka tarafından kullanılan bu işlemle güç rezervi göstergesi, merkezi açma diskinin üzerine yerleştiriliyor. Güç rezervleri saatin kalan çalışma süresini belirtiyor. Geri sarma işlemi sarma diskinin, kurma kolunu çevirerek veya bileği hareket ettirerek döndürülmesiyle yapılabilir. Böylece kadranın estetiği sürekli değişiyor. 

Saatin yenilikçi mekanizması, tıpkı 1920’lerin sonlarında havacılık sektörü için geliştirilen modellerde olduğu gibi, döner diskli Longines saatlerinin uzun geçmişini yansıtıyor. Şampanya, antrasit veya siyah renklerde sunulan Conquest Heritage Central Power Reserve’ün üç parçalı kadranının sabit kısmında on iki adet sarı altın rengi, pembe altın rengi veya gümüş renginde üç boyutlu saat indeksleri bulunuyor. Modelin bir diğer özelliği de saat 12 yönünde trapezoid şeklinde bir aplikle süslenmiş tarih penceresinin bulunması. Saat indeksleriyle aynı renklerdeki sıra dışı gökdelen tarzı akrep ve yelkovan da Super-LumiNova ile kaplandı.

Conquest Heritage Central Power Reserve, Conquest Heritage serisinin en yeni modellerinde bulunan yeni çelik toka ile donatılmış siyah veya gri deri kayışlarla satışa sunuluyor. 
Kaynak: Gazete Oksijen

İlandır

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.