Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orman yangınlarına dikkat çekmek için maç yaptılar.

TÜMBİFED ormanlar için tek ses oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2023 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2023 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com

TÜMBİFED öncülüğünde orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla futbol maçı düzenlendi. Birçok ismin katıldığı maçta önemli mesajlar verildi. 
Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Federasyonu (TÜMBİFED) öncülüğünde 'Ormanlarımız için tek ses: Geleceğimiz Kül Olmasın, Ormanlarımız Yanmasın' temalı futbol maçı düzenlendi. Orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla bir araya gelen isimler, futbolun birleștirici gücünden yararlanarak orman koruma bilincine dikkat çekti. Geleneksel hale gelen TÜMBİFED futbol karşılaşması, TÜMBİFED Spor Komisyonu Baskanı Güvenç Kurtar'ın öncülüğünde gerçeklești. 
'GELECEĞİMİZE SAYGI DUYUYORUZ'
Maç öncesi açıklama yapan TÜMBİFED Genel Başkan Mehmet Hüsrev, futbolun sadece bir spor değil, aynı zamanda birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarını güiçlendiren bir oyun olduğunu vurguladı. Orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla bu maçı organize ettiklerini belirten Hüsrev, "Dünyanın yeniden dizayn edildiği, küresel savaşların, dijital dönüşümün  konuşulduğu, tedarik zincirlerinin bozulduğu bir dönemdeyiz. Artık yeşil dönüşüm konuşuluyor. Yeşil mutabakat dünyanın artık vazgeçilmez bir argümanı oldu. Bizde bu kapsamda çok değerli isimlerle bir araya geldik. Yeşilin, ormanlarımızın, oksijenimizin öneme dikkat çekmek amacıyla mesaj vermek istedik. Bu konuda sürdürülebilir bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Amacımız çevreye, ormanlara, çocuklarımıza, geleceğimize saygı ve sorumluluktur. Bu tarz çalışmalarımız devam edecek. Toplumsal ve sosyal sorumluluklarımız kapsamında çalışmalar yapacağız. Bugün çok değişik kesimden birçok isim aramızda, tüm kesimleri bir araya getirdik. Amacımız ormanlarımızı korumaya dikkat çekmek" dedi.
'GÜZEL DOĞRULARDA BULUŞALIM'
Maça katılan Sanatçı Mustafa Topaloğlu, "Güzel doğrular vardır, o güzel doğrularda buluşsak hep doğru işler yapmış oluruz. TÜMBİFED ve Genel Başkanı bu konuda tebrik ediyorum. Lazım olan şeyi ilk önce düşünmek ve sonrasında üzülmemek gerekiyor. Atalarımız 'tedbirinizi önceden alın' demiştir" ifadelerini kullandı.
'ÖNEMLİ MESAJLAR VERİYOR'
Organizsyonu düzenleyenlere teşekkür eden Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Başkan Vekili Metin Akkuş, "Bu tür organizasyonlar birlik ve beraberliği sağlıyor. İnsanlara da güzel ve önemli mesajlar veriyor. Türkiye'nin en büyük STK'ları burada" diye konuştu.
Futbol maçına ayrıca Spor Yorumcusu ve TÜMBİFED Spor Komisyonu Başkanı Güvenç Kurtar, FIFA Kokartl eski hakemi Binali Kartal, RİBİAD Genel Başkanı Erol Aykut, TÜMBİAD Genel Başkanı Prof. Dr. Recep Yaldızhan, TÜMBİFED Genel Başkan Vekili Murat Gökpınar, TÜMBİFED Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Nurettin Yiyit, Maksut Okur, Osman Kan, Osman Toplu, Kazım Ercihan, İlker Karbuz, TÜMBİKON İcra Kurulu Başkanı Arif Ekși, İcra Kurulu üyeleri Ayșe Çebi, Sevda Köyüstü, Avukat Selman Yaray, Oya Salman, İknur Karli, Okan Uzun, Nurdan Hüsrev ve birçok isim katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.