Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Dünyada Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin örneği yok"

"Azerbaycan'ın dış politikasının temel konularından biri Türk dünyası ile kardeşlik ve ilişkilerin derinleştirilmesidir. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in dediği gibi bizim bir ailemiz var. Oda Türk dünyası ve Türk Devletleri Teşkilatıdır.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com
"Dünyada Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin örneği yok"

Bu sözler Azerbaycanın Milletvekili Mahir Abbaszade tarafından söylendi. Milletvekili, Abbaszade, Azerbaycan'ın dış politikasında Türk devleti ile ilişkilerin ön planda olduğunu ve bu yönde başarılı çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in "Tek millet, iki devlet" sözünü hatırlatan M. Abbaszade, Azerbaycan'ın Türk dünyası ile dış politikasının milli liderin bu felsefesine dayandığını kaydetti. "Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kariyeri boyunca Haydar Aliyev'in yoluna bağlılığını da gösterdi. Bu her alanda açıkça görülüyor. Elbette Türk devletleriyle ilişkiler daha üst düzeyde. Ancak bu ilişkilerde Türkiye-Azerbaycan kardeşliği ve birliği birinci seviyededir. Gururla söyleyebiliriz ki, bugün dünyada Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini kıyaslayabilecek ikinci bir ülke yoktur. İlişkilerin bu seviyeye ulaşmasında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin özel bir rol oynadığını kabul etmeliyiz." diye ekledi.

Bugün Azerbaycan-Türkiye işbirliğinin her alanda üst düzeyde olduğunu belirten milletvekili Mahir Abbaszade, bunun sonucunda petrol ve gaz endüstrisi dışında Azerbaycan ekonomisine en fazla yatırımı yapan ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu söyledi. Elbette Azerbaycan da Türkiye'ye yatırım tahsis ediyor.

Azerbaycan ile Türkiye arasında eğitim alanında işbirliğine değinen M. Abbaszade, bugün yeterli sayıda Azerbaycanlı öğrencinin Türk üniversitelerinde eğitimine devam ettiğini kaydetti. Aynı zamanda Azerbaycan'ın yükseköğretim kurumlarında Türk öğrenciler çoğunluktadır.

Azerbaycan-Türkiye ortak Üniversitesinin kurulmasının bu alanda işbirliğinin daha da ileriye taşınmasına ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine daha fazla ivme kazandıracağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kardeş Türkiye'ye resmi ziyaretinin de seçimlerden sonra yapıldığını hatırlatan milletvekili, şöyle konuştu:

"Bu ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeyini bir kez daha dünyaya gösterdi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Mehriban Aliyeva'nın geniş bir ekiple Türkiye'ye yaptığı ziyarette, en üst düzeyde karşılandılar ve iki ülke arasında imzalanan anlaşmaların ve bu anlaşmalardan doğan yükümlülüklerin hayata geçirilmesi Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinde önümüzdeki dönemde yeni perspektiflerin yolunu açtı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.