Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hayallerinin peşinden giden İş İnsanı İbrahim Halil Koçar, İran'da fabrika kuracak.!

"Çalışmadan ve inanmadan başarı gelmez"

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
medyadoktoru.com
Hayallerinin peşinden giden İş İnsanı İbrahim Halil Koçar, İran'da fabrika kuracak.!

Türkiye'de uzun yıllardır kozmetik sektöründe yer alan İş İnsanı İbrahim Halil Koçar, hedeflerinin peşinden giden başarılı bir isim... Hayallerini gerçekleştirmek için gece gündüz çalışan Koçar, şimdi İran'da bir kozmetik fabrikası kurmaya hazırlanıyor. Koçar, "İşimi seviyorum ve çalışmadan, inanmadan başarının gelmeyeceğine inanıyorum" dedi.

İbrahim Halil Koçar, 30 yaşında genç ve başarılı bir iş insanı... Şanlıurfa'da doğup büyüyen ve üniversiteden mezun olunca hayallerinin peşinden giden Koçar, ticarete atıldı. Pandemi dönemini fırsata çeviren Koçar, asla yılmadı, gece gündüz çalışarak kurduğu kozmetik firmasını büyüttü ve ihracat yapmaya başladı. Hep daha iyisini bulmaya çalışan Koçar, yakından tanıdığı İran pazarına da girme kararı aldı. İran'da bir showroom açan Koçar, şimdi fabrika kurmaya hazırlanıyor. İran'da kurulacak fabrika için çalışmaların sona geldiğini ifade eden Koçar, mücadelesi ve başarı azmiyle herkese de örnek oluyor.

"ÇOK ZORLUK ÇEKTİM, BAZI GECELER UYUMADIM"

1994 yılında Şanlıurfa'da doğduğunu anlatan Koçar, "İlköğretim ve liseyi Şanlıurfa'da okudum. Yüksek öğrenimimi Erciyes Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra ticaret hayatım başladı. Kozmetik sektöründe yıllarca yer aldık ve bu doğrultuda ürünlerimizi de ağırlıklı olarak yurt dışına pazarladık. Çünkü pandemi sürecinde özellikle Çin pazarı bozulunca bazı sektörlerde Türkiye'de üretilen ürünler daha fazla rağbet gördü. Bu durum da Türkiye'yi ihracat anlamında ileriye taşıdı. İlk ticari girişimim İstanbul'da oldu. Çok zorluk çektim, çoğu gece uyumadığımı biliyorum. Başarıya ulaşmam için sadece düşünmem gerekmiyordu, düşündüğüm şeyleri realist olarak değerlendirip gerçekleştirmem de gerekiyordu. Daha sonra pazarın daralacağını ön görüp, yurt dışındaki firmalarla sürekli görüşmeler yaptım ve bu görüşmelerden olumlu dönüşler almaya başladım" diye konuştu.

"ÜRÜNLERİMİZLE FARK YARATACAĞIZ"

İran'da bir showroom açan Koçar, "Aslında İran'ı iyi tanığımız için orada bir showroom açtık. Yaklaşık 1 yıllık bir süreçti ve süreci başarıyla tamamladık. Şimdi ne yapacağımı daha iyi biliyorum. Gerekli görüşmelerimizi yaptık, bununla alakalı gerek İran devleti yetkilileri gerekse Türkiye'deki bakanlıklarımızda görüşmelerimiz sona geldi. 1 aylık bir süreçte fabrika kurulum onayımız gelmiş olacaktır. Ürünlerimizle fark yaratacağız. Kesinlikle ürünlerde olması gereken ilk şey kalite, güzel ambalaj ve iyi bir reklamdır. İlk olarak ihracat için çalışmalar yapılması lazım. Hedef ülkenin bu alanda ihtiyaçlarının iyi belirlenmesi gerekiyor, yine hedef ülkeye gidilmeli ve orada yeteri kadar kalıp, görmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"İNANMADAN BAŞARI GELMEZ"

Başarılı olmak için çok mücadele ettiğini ifade eden İbrahim Halil Koçar, "Hayatta hiçbir zaman yılmamak gerekiyor. Emin olun 10 girişim başarısız olduktan sonra 11. girişiminiz başarılı olabilir, bunu bilemezsiniz. İşimi seviyorum ve çalışmadan başarının gelmeyeceğine inanıyorum. Hayallerinizin oturup gerçekleşmesini beklemeyin, verimli çalışmadan ve inanmadan başarı gelmez" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.